Rafael Nadal slaat Wimbledon en Olympische Spelen over

Tennis De Spaanse tennisser Nadal speelt niet op Wimbledon en de Olympische Spelen. Zijn lichaam heeft rust nodig na het „veeleisende” gravelseizoen, schrijft hij op Twitter.
Rafael Nadal na zijn verloren halve finale tegen Novak Djokovic op Roland Garros.
Rafael Nadal na zijn verloren halve finale tegen Novak Djokovic op Roland Garros. Foto Christian Hartmann/Reuters

Tennisser Rafael Nadal zal dit jaar niet deelnemen aan Wimbledon en de Olympische Spelen. Dat heeft de Spanjaard bekendgemaakt via Twitter donderdag. Hij noemt het geen makkelijk besluit, maar wel het juiste. Door deze zomer rust te nemen, hoopt Nadal in de toekomst fit te blijven. „En blijven doen wat me gelukkig maakt. Dat is op het hoogste niveau sporten en blijven vechten voor mijn professionele en persoonlijke doelen op het hoogste competitieniveau.”

De 35-jarige Nadal verloor onlangs de halve finale van Roland Garros tegen Novak Djokovic. Dat er slechts twee weken tussen dat toernooi en Wimbledon zit, maakt het voor zijn lichaam niet makkelijker om te herstellen, zegt hij. Het gravelseizoen noemt hij „veeleisend”. Door nu de twee toernooien over te slaan, wil Nadal zijn blik richten op de middellange en lange termijn.

Nadal won in zijn carrière twintig grandslamtitels. Hij deelt het record met de Zwitser Roger Federer. Wimbledon begint eind juni, de Olympische Spelen starten op 23 juli in Tokio.

Twitter avatar RafaelNadal Rafa Nadal Hi all, I have decided not to participate at this year’s Championships at Wimbledon and the Olympic Games in Tokyo. It’s never an easy decision to take but after listening to my body and discuss it with my team I understand that it is the right decision