Minder coronapatiënten in het ziekenhuis, ook daling van positieve tests

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft verder dalen. Er liggen donderdagmiddag in totaal 573 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis, dat zijn er 32 minder dan een dag eerder. Hiervan worden 226 coronapatiënten behandeld op de intensive care. Dat zijn er dertien minder dan woensdag werden gemeld. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er zijn van woensdag op donderdag ook minder nieuwe positieve testuitslagen gemeld. In totaal gaat het om 1.086 nieuwe gevallen die gemeld zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er vijftig meer dan een dag eerder. Uit de weekcijfers die het RIVM dinsdag publiceerde, bleek dat het aantal positieve tests met 38 procent was afgenomen in vergelijking met een week eerder. Van woensdag op donderdag zijn drie sterfgevallen door Covid-19 geregistreerd.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Japan heft noodtoestand op, nachtclubs in Frankrijk in juli open