Geboortejaren 1999 en 2000 aan de beurt voor coronavaccinatie

Een vaccinatielocatie in Utrecht.
Een vaccinatielocatie in Utrecht. Foto Ilvy Njiokiktjien

Mensen die geboren zijn in 1999 of 2000 kunnen vanaf donderdag een afspraak maken voor een vaccinatie tegen Covid-19. Dat heeft demissionair zorgminister Hugo de Jonge (CDA) donderdag bekendgemaakt via Twitter.

Zij krijgen het vaccin van Pfizer/BioNTech of Moderna. Ze krijgen nog een officiële uitnodiging per brief, maar kunnen nu al een afspraak maken via coronatest.nl. Telefonisch een afspraak maken is ook mogelijk.

Twitter avatar hugodejonge Hugo de Jonge 📣 Geboren in 2️⃣0️⃣0️⃣0️⃣? Het is zover! Iedereen uit dat jaar kan vanaf 13:00 uur 🕐 naar de site. #PlanDePrik online en 🗣 zegt het voort! 👉 https://t.co/Gymdf4GlTA https://t.co/Kvb1kdRgLr
Lees ook: En Hugo de Jonge twittert: wéér wordt een geboortejaar geprikt Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Meer dan een miljoen vaccinaties van GGD nog niet geregistreerd bij RIVM