Zwarte Cross net als vorig jaar afgelast

De Zwarte Cross in 2018.
De Zwarte Cross in 2018. Foto Eric Brinkhorst/ANP

Net als de vorige editie gaat de Zwarte Cross ook dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie van het festival woensdag „met pijn in de pens” bekendgemaakt in een verklaring. Aanleiding voor de afgelasting zijn uitdagingen waar veel festivalorganisatoren door de coronapandemie mee te maken hebben, zoals het rondkrijgen van de begroting en personeelstekort.

„Het is een enorme domper, voor ons en zeker ook voor onze trouwe bezoeker”, aldus Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek, het bedrijf achter de Zwarte Cross. „Maar met de uitdagingen waar we tegenaan lopen, in combinatie met de krapper wordende voorbereidingstijd, kunnen we het festival niet neerzetten zoals de mensen dat van ons gewend zijn.”

Mensen die al een kaartje hadden voor de Zwarte Cross eind september kunnen deze gebruiken voor de editie van volgend jaar. In 2022 zal het festival plaatsvinden van 14 tot en met 17 juli. Als mensen hun geld terug willen, kunnen zij op de website van de Zwarte Cross een restitutieformulier invullen. Zwarte Cross is een van de grootste muziekfestivals van Nederland en het grootste motorcrossevenement ter wereld. Het evenement in het oosten van het land trekt iedere editie vele tienduizenden bezoekers. Het festival trok in 2019 ruim 220.000 bezoekers.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Mensen uit 1997 en 1998 kunnen hun afspraak maken voor een coronavaccinatie