Oostenrijker Arnautovic geschorst na uitbarsting tegen Noord-Macedonië

Oostenrijk speelt donderdagavond in de wedstrijd tegen Nederland zonder Marko Arnautovic. De 32-jarige aanvaller heeft afgelopen zondag volgens de Europese voetbalbond UEFA in het eerste EK-duel van de Oostenrijkers tegen Noord-Macedonië een tegenstander beledigd, nadat hij als invaller de wedstrijd had beslist (3-1).

De aanleiding voor Arnautovic’ woede-uitbarsting in de richting van zijn tegenstander is onduidelijk, er werd gesuggereerd dat zijn uitlatingen racistisch waren. De UEFA heeft dat bij het bepalen van de strafmaat niet zo ingeschat. Ook Arnautovic zei dat er slechts sprake was van een overdreven reactie, waarvoor hij inmiddels zijn excuses heeft aangeboden.

Marko Arnautovic (nummer 7) na zijn doelpunt tegen Noord-Macedonië. Foto Robert Ghement / EPA

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Groep A: Wales eenvoudig langs Turkije