‘Limoen geeft het nóg meer frisheid’

Wat was-ie lekker Meekoken met Janneke: rabarberlimonade.

Als rechtgeaarde rabarberfan probeer ik altijd zoveel mogelijk uit het rabarberseizoen te halen. In mijn familie word ik inmiddels uitgelachen om de grote hoeveelheid gerechten met rabarber. We aten het vroeger altijd kapotgekookt tot moes, dat wilde ik nooit. Dit is een manier om op een meer creatieve en smakelijke manier om te gaan met deze mooie, friszure rood-roze groente en mijn jeugdherinnering te verdringen. Het seizoen begint voor mij steevast met de rabarberlimonade van Janneke. Heerlijk fris, zoet en zuur met een vleug gember. De limoen vervang ik vaak door citroen, omdat dat nog iets meer frisheid geeft en er altijd wel een citroen in mijn koelkast ligt. En de rabarber die over is, is lekker voor in de yoghurt. Ik drink het vaak aan het einde van de dag in de zon, zo zonder iets, maar bij de borrel is het ook lekker. Met koolzuurhoudend water de lekkerste limonade die er is, met een fijne tinteling en één waarmee de lente wordt ingeluid. Ik heb het recept ook een keer gemaakt met rozemarijn, door een heel takje daarvan in het begin toe te voegen, dat gaf een heel kruidig effect, echt heerlijk!

Lees ook het nagemaakte recept: Het is rabarberseizoen, tijd voor twee recepten