Italië bereikt als eerste land achtste finales dankzij zege op Zwitserland

Italië-verdediger Giorgio Chiellini denkt te scoren tegen Zwitserland, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd door de VAR.
Italië-verdediger Giorgio Chiellini denkt te scoren tegen Zwitserland, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd door de VAR. Foto Ettore Ferrari/AP

Italië heeft zich al na twee groepsduels verzekerd van een plek in de achtste finales van het EK. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini maakte in Rome ook tegen Zwitserland indruk. De titelkandidaat, die eerder Turkije met 3-0 versloeg, was het sterkst en won opnieuw met 3-0. De 23-jarige middenvelder Manuel Locatelli (Sassuolo) scoorde twee keer.

Bij rust stond het 1-0 dankzij de eerste van Locatelli, die scoorde uit een uitgespeelde aanval. Daarvoor had de VAR al een treffer van verdediger Giorgio Chiellini afgekeurd wegens een handsbal. In de tweede helft verdubbelde Locatelli de score met een geplaatst schot van buiten het zestienmetergebied. De 3-0 kwam op naam van Ciro Immobile. Het andere duel in de poule tussen Turkije en Wales resulteerde eerder op de avond in een 2-0 zege voor Wales.

(ANP/NRC)

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Dit blog is gesloten