Hoofdgebouw vakantiepark Beekse Bergen volledig uitgebrand

Gaslek Door een gaslek ontstond er brand in het restaurant van het vakantiepark van de Beekse Bergen. Het gebouw was niet meer te redden.
Een dronefoto van de grote brand in het bezoekerscentrum van De Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het gebouw kan als verloren beschouwd worden.
Een dronefoto van de grote brand in het bezoekerscentrum van De Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het gebouw kan als verloren beschouwd worden. Foto Rob Engelaar/ANP

In het hoofdgebouw van het vakantiepark van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek woedde woensdag een hevige brand, waardoor het hele gebouw is afgebrand. Deze is in de ochtend rond 09.00 uur ontstaan na een gaslek in het restaurant. De brandweer heeft het gebouw gecontroleerd laten uitbranden, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op Twitter. Inmiddels blust de brandweer de resten nog na. Er was niemand aanwezig in het gebouw toen de brand begon, er is dus niemand gewond geraakt.

In het gebouw is ook een zwembad waardoor er korte tijd onzekerheid was over het mogelijk vrijkomen van chemische stoffen zoals chloor, die daar worden opgeslagen. De Veiligheidsregio heeft inmiddels laten weten dat deze opslag niet betrokken is bij de brand. Wel wordt gewaarschuwd voor het inademen van de rook.

Volgens de woordvoerder van de Beekse Bergen hebben de dieren die verderop in het Safaripark worden gehouden geen last van de rook. „De wind staat voor de dieren gunstig”, stelt de woordvoerder. De bezoekers kunnen daarom in het park blijven. Wel is een van de parken, Speelland, twee uur later opengegaan dan normaal. In omliggende gemeentes Goirle en Moergestel daarentegen maken verschillende mensen melding van stankoverlast.

Een verslaggever van Omroep Brabant deelde berichten van de brand op Twitter. De woordvoerder van de Veiligheidsregio liet naderhand de overblijfselen van het gebouw zien.

Twitter avatar VRMWB Veiligheidsregio MWB Brand meester brand #beeksebergen. Hoofdgebouw is helaas helemaal afgebrand. https://t.co/AQ8uqbRLGf