Landelijke telefoonstoring opgelost, onder andere politie en OM kunnen weer bellen

Telefonie Meerdere landelijke organisaties en overheidsorganen kampten sinds maandagnacht of dinsdagochtend met telefoonstoringen. De netwerkproblemen zijn rond het middaguur opgelost.
Medewerkers van de ANWB staan gestrande automobilisten te woord.
Medewerkers van de ANWB staan gestrande automobilisten te woord. Foto Bart Maat/ANP

Meerdere landelijke organisaties en overheidsorganen kampten op dinsdagochtend met een telefoonstoring. Onder meer het Hagaziekenhuis in Den Haag, rechtbanken in Rotterdam en Midden-Nederland, gemeenten als Dalfsen en Rhenen, de provincie Drenthe, het Instituut Mijnbouwschade Groningen, de ANWB, overheidsincassobureau CJIB en verschillende zorginstellingen, woningbouwcorporaties en hogescholen meldden dat ze telefonisch niet bereikbaar waren.

Meerdere organisaties zeggen rond het middaguur dat de netwerkproblemen – in ieder geval deels veroorzaakt door een storing bij provider T-Mobile – opgelost zijn. De organisaties zijn weer bereikbaar.

Politie-eenheden in onder andere de regio’s Utrecht, Flevoland, Gooi en Vechtstreek en Rotterdam meldden maandagnacht op Twitter dat het politienummer dat gebruikt wordt voor niet-spoedgevallen „door een technische storing” buiten gebruik was. De afdelingen verwezen mensen naar het meldingsformulier. Rond 06.30 uur waren de storingen bij de politie in Utrecht, Flevoland en Gooi en Vechtstreek verholpen. Een uur later was ook de politie in Rotterdam weer bereikbaar.