Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor GGD-medewerkers

Medewerkers van vaccinatielocatie GGD Haaglanden nemen een haring uit het eerste vaatje Hollandse Nieuwe.
Medewerkers van vaccinatielocatie GGD Haaglanden nemen een haring uit het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Het eerste vaatje nieuwe haring is op dinsdagmiddag aangeboden aan alle medewerkers van de GGD’s. Voorzitter van de koepelorganisatie GGD GHOR André Rouvoet heeft het in ontvangst genomen. Normaal gesproken wordt de eerste Hollandse Nieuwe geveild voor het goede doel, maar dat kan door de pandemie niet doorgaan. Vorig jaar werd het vat aan het Nederlandse IC-personeel aangeboden.

Dit jaar koos het Nederlandse Visbureau voor de landelijke GGD omdat Nederlanders zich volgens directeur Agnes Leewis „dankzij hun inzet binnen korte tijd een Hollandse Nieuwe zullen voelen”. Vanaf woensdag is de nieuwe haring in winkels verkrijgbaar.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Weekcijfers RIVM: vorige week 38 procent minder coronabesmettingen