Lichte toename coronapatiënten in ziekenhuizen, daling op de IC

Op zondag liggen er 676 coronapatiënten op Nederlandse ziekenhuisafdelingen, dat zijn er vier meer dan zaterdag. Van hen liggen 265 mensen op de intensive care, een daling van vier patiënten. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal personen dat met corona op de intensive care ligt, daalt sinds het begin van mei.

Het RIVM meldt dat tussen zaterdag en zondag 1.066 positieve coronatests zijn geregistreerd. Dat zijn er 187 minder dan tussen vrijdag- en zaterdagavond. In het afgelopen etmaal werden drie gevallen gemeld van mensen die overleden aan Covid-19. Dat wil niet zeggen dat deze mensen allemaal in dat tijdsbestek zijn overleden. Meldingen komen vaak met enige vertraging binnen bij het RIVM.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Braziliaanse president krijgt boete voor niet dragen mondkapje, coronacijfers België dalen verder