Groep D: Engeland begint goed aan EK

In groep D heeft Engeland, thuis in Londen, het EK geopend met een krappe overwinning op Kroatië. Engeland was sterker en won op Wembley verdiend met 1-0 van de vice-wereldkampioen. Voor ruim 22.000 toeschouwers maakten de Engelsen de enige treffer na een klein uur spelen. Kalvin Phillips speelde knap Raheem Sterling vrij in het strafschopgebied, en de aanvaller van Manchester City schoot beheerst binnen. Kort daarvoor had Kroatië zijn eerste kans gekregen, maar het schot van Luka Modric was te slap.

Engeland had nog een rekening te vereffenen met Kroatië, dat in 2018, op het WK in Rusland, in de halve finale Engeland afhield van een finaleplaats. De Kroaten verloren de WK-finale vervolgens van Frankrijk.

De twee overige landen in groep D, Schotland en Tsjechië, spelen maandagmiddag om 15 uur in Glasgow hun eerste groepsduel.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Engeland wint op Wembley van Kroatië