Groep C: Oostenrijk verslaat Noord-Macedonië

In Groep C, de poule waarin ook Nederland en Oekraïne spelen, won Oostenrijk zondagavond van Noord-Macedonië. In Boekarest werd het 3-1. Oostenrijk kwam in de regen na ruim een kwartier op voorsprong, toen Stefan Lainer de bal prachtig binnentikte bij de tweede paal.

Maar lang duurde de Oostenrijkse vreugde niet. Tien minuten later stond het alweer gelijk, door geklungel in de Oostenrijkse defensie. Veteraan Goran Pandev schoot de gelijkmaker binnen. Voor de 37-jarige Pandev, 120-voudig international, was het zijn eerste EK-doelpunt. Hij debuteerde twintig jaar geleden voor Noord-Macedonië.

In de levendige tweede helft waren er kansen voor beide ploegen. Dertien minuten voor tijd sloeg Oostenrijk echter opnieuw toe. David Alaba, de nieuwe aanwinst van Real Madrid, legde de bal vanaf de linkervleugel loepzuiver op de voet van invaller Michael Gregoritsch, die knap binnentikte: 2-1. In de slotminuut maakte een andere invaller, oud-Twentespeler Marko Arnautovic, de 3-1. Het betekende de eerste zege ooit voor Oostenrijk in een EK-eindronde.

Komende donderdag speelt Oostenrijk zijn tweede groepsduel, tegen Nederland.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Invallers helpen Oostenrijk aan zege op Noord-Macedonië