261 bekeuringen uitgedeeld bij illegaal feest Deventer

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest in Deventer beëindigd – aan 261 feestgangers is een boete uitgedeeld. Dat bevestigt een woordvoeder van de politie Oost-Nederland na berichtgeving van persbureau ANP. De politie heeft de uitgangen van het verlaten pand waarin het feest georganiseerd werd geblokkeerd en iedereen verzocht naar buiten te komen. Twintig mensen moesten door de mobiele eenheid worden verwijderd, omdat ze weigerden het pand te verlaten.

De politie van Deventer trof de afgelopen weken vaker grote feesten aan, zegt de politiewoordvoerder. „Vooral sinds het mooie weer.” Meestal zijn die feesten buiten, op de Wellekade bijvoorbeeld, die inmiddels is afgesloten na acht uur ‘s avonds. De politie greep na twee avonden de kade ontruimd te hebben niet meer in, schrijft lokale krant De Stentor. „Daarvoor waren eenvoudigweg niet genoeg agenten op de been.”

Ook in andere Nederlandse steden werden dit weekend grote feesten beëindigd. In Tilburg greep de politie in bij een bijeenkomst van 250 mensen in het Leijpark, die zich na de ontbinding uitbreidde en verplaatste richting Loon op Zand. Uiteindelijk stonden er zo’n vijfhonderd feestgangers. Op vrijdagavond werd een feest met vijf- tot zevenhonderd mensen in het Rotterdamse Kralingse Bos stilgelegd. Daarbij zijn twee jongens van 16 jaar gearresteerd voor openlijke geweldpleging en belediging. De ME werd ingeschakeld toen een laatste groep van zo’n tweehonderd mensen weigerde te vertrekken. Feestgangers gooiden daarbij met glas naar de politie.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Braziliaanse president krijgt boete voor niet dragen mondkapje, coronacijfers België dalen verder