Verdere daling: 672 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 269 op de IC

Er liggen op zaterdag 672 coronapatiënten in het ziekenhuis, dat zijn er 57 minder dan vrijdag. Van hen liggen 269 personen op de intensive care, een daling van twaalf patiënten. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen daalt sinds eind april gestaag.

Bij het RIVM zijn tussen vrijdag- en zaterdagochtend 1.265 nieuwe positieve coronatests gemeld. In de afgelopen 24 uur is één sterfgeval als gevolg van Covid-19 gemeld. Dat wil niet zeggen dat deze persoon in het afgelopen etmaal is gestorven. Meldingen van sterfgevallen komen vaak met enige vertraging binnen bij het RIVM.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Opheffen coronamaatregelen Engeland met maand uitgesteld