Transport

Mkb en zzp’ers rijden weer net zoveel als vóór de crisis

Het mkb en zzp'ers zitten weer volop in de auto op weg naar het werk. Ook grote bedrijven maken weer meer kilometers, al is de toename minder groot dan bij het mkb. Dat meldt tankpasleverancier Travelcard na een analyse van het tankgedrag van zakelijke autorijders.

De versoepelingen van de coronamaatregelen vorige week hebben geleid tot een verdere toename van het aantal reisbewegingen in het zakelijk verkeer, concludeert Travelcard, dat de hoeveelheid brandstof registreert die dagelijks wordt getankt. Ondernemers en medewerkers van het mkb tanken inmiddels 97 procent van het volume van 1 maart 2020, vóór de coronacrisis. Grote bedrijven zitten nu op ruim 60 procent van het brandstofverbruik van 1 maart vorig jaar.

Uit de cijfers komt ook naar voren dat de tweede lockdown, die half december begon, leidde tot een forse grote terugval in brandstofgebruik. Bij zzp’ers en het mkb zakte het brandstofgebruik toen met de helft ten opzichte van de hoeveelheid op 1 maart 2020. Bij grote bedrijven was dat gebruik zelfs slechts 38 procent ten opzichte van 1 maart vorig jaar. Travelcard heeft een Europees netwerk van 195.000 laadpunten en 55.000 aangesloten tankstations. (ANP)