Opheffen coronamaatregelen Engeland met maand uitgesteld, stijging besmettingen Rusland

Een greep uit het coronagerelateerde nieuws uit het buitenland.

  • Het opheffen van de laatste coronamaatregelen wordt in Engeland waarschijnlijk met een maand uitgesteld. Dat zeggen bronnen uit de regering zaterdag tegen Britse media, waaronder The Guardian. De laatste coronabeperkingen zouden eigenlijk op 21 juni worden geschrapt, maar de besmettelijkere Delta-coronavariant (zoals de WHO de Indiase mutatie nu noemt) is in heel het Verenigd Koninkrijk aan een opmars bezig. 90 procent van alle mensen die nu positief testen op het coronavirus is besmet met de Delta-variant. Vrijdag zijn in het Verenigd Koninkrijk ruim achtduizend nieuwe coronagevallen geteld, het hoogste aantal sinds februari. Schotland, Wales en Noord-Ierland bepalen hun eigen coronabeleid.
  • In Rusland is zaterdag het hoogste aantal positieve tests in drie maanden tijd geregistreerd. Dat meldt persbureau Reuters. De Russische autoriteiten melden 13.510 nieuwe coronagevallen in de afgelopen 24 uur. Ook zijn in het afgelopen etmaal 399 coronadoden geteld. De Russische president Vladimir Poetin zei vorige week tijdens een binnenlandse economische conferentie dat Rusland de coronapandemie beter heeft aangepakt dan de meeste andere landen. In totaal zijn in het land ruim 5 miljoen coronagevallen geteld, grofweg evenveel als in Turkije en Frankrijk.
  • Ongeveer een kwart van de 126 miljoen inwoners van Mexico is besmet geweest met het coronavirus. Dat blijkt vrijdag uit een schatting van het ministerie van Volksgezondheid. Deze verwachting is onder meer gebaseerd op een onderzoek onder bijna veertienduizend Mexicaanse huishoudens. Daaruit zou blijken dat het werkelijke aantal infecties „aanzienlijk hoger” is dan het officiële aantal van 2,5 miljoen. Volgens de autoriteiten heeft die discrepantie te maken met het aanzienlijke aantal coronapatiënten dat geen symptomen vertoont, waardoor zij zich mogelijk ook niet laten testen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Opheffen coronamaatregelen Engeland met maand uitgesteld