Mars tegen coronamaatregelen in Apeldoorn trekt zo’n 2.500 demonstranten

Demonstranten in Apeldoorn ageren zaterdag tegen de coronamaatregelen.
Demonstranten in Apeldoorn ageren zaterdag tegen de coronamaatregelen. Foto Sem van der Wal/ANP

Een groep van ongeveer 2.500 demonstranten heeft zaterdag in Apeldoorn meegelopen met een mars van actiegroep Police for Freedom tegen de coronamaatregelen. Dat meldt persbureau ANP. Police for Freedom zegt te bestaan uit medewerkers van hulpdiensten; sommige actievoerders droegen een verpleeguniform of militaire kleding. Demonstranten riepen leuzen als „liefde, vrijheid, democratie”, omhelsden elkaar en dansten. Vanwege de drukte vroeg de gemeente bezoekers om het centrum van de Gelderse stad te mijden.

Begin mei moest de politie optreden bij een mars van Police for Freedom in Barneveld. Zo’n tachtig tot honderd actievoerders zochten toen de confrontatie met de politie en gooiden met stokken en stenen. Dit keer bleef het rustig. In juli wil de groep een nieuwe demonstratie houden tegen de Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19, waarin onder meer een mondkapjesplicht is opgenomen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Daling zet door: 672 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 269 op de IC