Groep B: Finland wint bij EK-debuut

Finland heeft zijn eerste wedstrijd op een eindtoernooi gewonnen. Denemarken werd met 1-0 verslagen op een emotionele avond in Kopenhagen. De wedstrijd in groep B werd overschaduwd door het incident met de Deense middenvelder Christian Eriksen, die vlak voor rust onwel werd, op de grond viel en gereanimeerd moest worden.

Na ruim tien minuten werd Eriksen per brancard, die met witte doeken omringd was, van het veld gedragen. Aangedaan zochten beide landen de kleedkamers op. Ruim een uur na het ongeluk kwam het nieuws dat de wedstrijd toch zou worden uitgespeeld. Deense media beweerden dat de Deense selectie had gesproken met Eriksen. De UEFA en de Deense voetbalbond meldden al dat de toestand van de middenvelder stabiel was.

De Finse aanvaller Joel Pohjanpalo maakte na een uur het enige doelpunt van de avond. Hij kopte raak op aangeven van Jere Uronen. Een kwartier voor tijd misten de Denen een penalty via Pierre-Emile Højbjerg.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Denemarken-Finland hervat na reanimatie Christian Eriksen