Groep B: Denemarken-Finland gestaakt na reanimatie Eriksen

Christian Eriksen is in de eerste helft van het EK-duel met Finland in Kopenhagen in elkaar gezakt. De 29-jarige Deense middenvelder is op het veld gereanimeerd, zijn teamgenoten en de Finse spelers keken in verbijstering toe. Na een minutenlange behandeling werd Eriksen van het veld gedragen. De wedstrijd werd gestaakt.

Een paar minuten voor de rust, bij een stand van 0-0, ging Eriksen plots naar de grond. De Deense spelers in zijn buurt zagen al snel de ernst van de situatie in, teamverzorgers en ander medisch personeel waren snel ter plaatse. Eriksen, oud-speler van Ajax en nu onder contract bij de Italiaanse kampioen Internazionale, werd tijdens de reanimatiepogingen door zijn medespelers afgeschermd van de fans en de tv-camera’s.

Twitter avatar EURO2020 UEFA EURO 2020 The UEFA EURO 2020 match in Copenhagen has been suspended due to a medical emergency.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Denemarken-Finland hervat na reanimatie Christian Eriksen