Oproep: de mooiste alternatieve dagtrips

Lezersoproep Voor een aankomende NRC-dagtripgids zoeken we uw favoriete, minder bekende plekjes.

Foto Getty Images

Een verstopt terras achter een boerderij, een monumentaal gebouw op een industrieterrein, een uithoek waar je ’s nachts de sterrenhemel voor jezelf hebt, het mooiste kruispunt van Nederland. Er zijn zoveel plekken die niet in alle reisgidsen staan maar die toch een bezoek(je) waard zijn. Daarom een oproep aan u, lezer. Deel uw ontdekking!

Beschrijf in maximaal 100 woorden de bijzondere, niet platgetreden plek die een vermelding waard is in de alternatieve NRC-dagtripgids, aan het begin van de zomer. Alles mag, zolang de plek op de kaart is aan te wijzen, vanuit Utrecht binnen vier uur te bereiken is (net over de grens mag dus ook) en publiek toegankelijk is.

Mail uw tip uiterlijk zaterdag 19 juni naar leven@nrc.nl met in de onderwerpregel ‘dagtripgids’ en vermeld in de mail voor- en achternaam, leeftijd en woonplaats.