UEFA compenseert Bilbao met geld en finales

Bilbao krijgt 1,3 miljoen euro aan schadevergoeding van de UEFA, nadat het de organisatie van wedstrijden voor het Europees kampioenschap was kwijtgeraakt. Dat heeft burgemeester Juan Mari Aburto van de stad in Spaans Baskenland laten weten. Volgens Aburto heeft Bilbao ook de toezegging dat het twee Europese finales krijgt toegewezen: van de Europa League (in 2024) en de Women’s Champions League (2025).

Bilbao werd met de Ierse stad Dublin uit het speelschema gehaald, omdat het niet kon garanderen dat er, ondanks de coronamaatregelen, publiek in de stadions zou worden toegelaten. In Bilbao zouden vier wedstrijden, waaronder drie groepsduels van het nationale elftal van Spanje, worden gespeeld. Die zijn allemaal toegewezen aan Sevilla.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Het Europees kampioenschap begint in Rome