Thuiskok

Butter chicken

We sluiten de week af met Paulami Joshi’s recept voor de populaire butter chicken. De originele naam voor het gerecht is murg makhani, en dat betekent ‘kip in romige saus’, aldus Joshi.

Meng de kip met 1 theelepel zout, het limoensap, de tandoori masala en 1 theelepel kurkumapoeder en marineer minimaal 30 minuten. Verhit 4 eetlepels boter en 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 10 minuten rondom aan. Neem uit de pan en zet opzij. Verhit in dezelfde pan op middelhoog vuur de overige boter en olie en fruit de rode ui 5 minuten. Voeg de gember-knoflookpasta toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe, zet het vuur iets lager en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de cashewnoten met de staafmixer of in de blender en voeg de pasta samen met de overige kurkumapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en de garam masala toe aan de saus. Voeg na 5 minuten de kip en 500 milliliter water toe en warm het geheel enkele minuten goed door. Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur nog 10 minuten net tegen de kook aan pruttelen. Breng eventueel verder op smaak met zout. Garneer met de koriander en serveer met de (warme) naan.