Praatprogramma

BNNVARA vervangt per direct Klamer en Ekiz als presentatoren van De Vooravond

Renze Klamer en Fidan Ekiz.
Renze Klamer en Fidan Ekiz. Foto BNNVARA

Fidan Ekiz en Renze Klamer keren na de zomerstop niet terug als presentatoren van de dagelijkse BNNVARA-talkshow De Vooravond. Dat heeft de omroep donderdag bekendgemaakt. Volgens ‘directeur content’ Gert-Jan Hox van BNNVARA mist het duo „de urgentie” die de omroep zoekt. Zij worden opgevolgd door Sophie Hilbrand en Khalid Kasem.

Klamer laat donderdagmiddag via Twitter weten „perplex” te staan vanwege de beslissing. Hij zou minder dan 24 uur voor de publiekelijke bekendmaking van het besluit op de hoogte zijn gebracht.

Volgens directeur Hox zijn Ekiz en Klamer „als duo met elkaar in het diepe gesprongen” toen zij afgelopen zomer begonnen met het presenteren van De Vooravond. Volgens hem vulden de twee elkaar goed aan en gaven zij het programma „een eigen karakter”. „Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken”, aldus Hox.

Het programma is met zomerstop, maar is vanaf 30 augustus weer op de buis. Hilbrand is sinds 2004 presentator bij BNNVARA en presenteert nu het praatprogramma Op1. Kasem is advocaat en was deelnemer aan het KRO-NCRV- programma De Slimste Mens.