Ierse schrijfster van ‘De Zeven Zussen’ Lucinda Riley (55) overleden

1966-2021 Lucinda Riley, schrijfster van de bestsellerreeks De Zeven Zussen, is vrijdag op 55-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.
Auteur Lucinda Riley is op 55-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.
Auteur Lucinda Riley is op 55-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Ingrid de Groot/Hollandse Hoogte

De succesvolle Ierse schrijfster Lucinda Riley is vrijdagochtend op 55-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. Riley is onder meer bekend van de bestsellerreeks De Zeven Zussen. Wereldwijd zijn ruim dertig miljoen boeken uit deze serie verkocht, in Nederland en België zo’n drie miljoen.

In een verklaring is te lezen dat Riley vrijdagochtend „in alle rust” is overleden in de nabijheid van haar familie, „die zo belangrijk voor haar was”. Haar dood komt volgens de familie voor velen onverwacht omdat de meeste mensen niet wisten dat Riley al vier jaar ziek was. In die tijd schreef ze vijf boeken, waaronder het zevende deel van De Zeven Zussen. „Door de pijn en vreugde van deze reis heb ik de belangrijkste les van het leven geleerd”, citeert Rileys familie haar. „The moment is all we have.”

Sander Knol, eigenaar van Xander Uitgevers die De Zeven Zussen in Nederland uitbracht, schrijft dankbaar te zijn voor de hechte band die hij met de schrijfster had en roemt haar „geweldige verbeeldingskracht en scherpe inzicht in de menselijke ziel”. Vanwege dat „unieke talent”, zo schrijft Knol, groeide Riley uit tot de meest succesvolle auteur van deze eeuw. Riley laat een echtgenoot en vier kinderen achter.

Lees ook de necrologie: Lucinda Riley: een verhalenverteller met fans wereldwijd Lees ook dit interview uit 2019: ‘Ik heb geen vertrouwen meer na wat me is overkomen’