In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat Joe Biden voor het eerst op werkbezoek kwam in Europa, won Pedro Castillo de presidentsverkiezingen in Peru, werd in Canada een massagraf van 215 kinderen gevonden en kreeg Max Verstappen een klapband.
Een demonstrant voor de Ryeron universiteit in de Canadese stad Toronto staat op het bekladde standbeeld van Egerton Ryerson, een predikant die in de 19e eeuw een prominente bijdrage leverde aan het ontwerp van het Canadese openbare schoolsysteem. Protesten braken uit nadat een massagraf van 215 kinderen werd gevonden bij een voormalig internaat voor inheemse leerlingen. Het standbeeld werd uiteindelijk onthoofd en in de rivier gegooid.
Foto Chris Helgren / REUTERS
Pedro Castillo won deze week de presidentsverkiezingen in Peru. Daarmee krijgt Peru de komende jaren een uitgesproken linkse leider. Hij wil Peruanen laten delen in de opbrengst van grondstoffen.
Foto Alessandro Cinque / REUTERS
De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris ontmoet de minister van Buitenlandse Zaken Pedro Brolo op het vliegveld in Guatemala City. Tijdens haar bezoek riep ze vluchtelingen en asielzoekers in Midden-Amerika op om niet naar de Verenigde Staten te komen.
Foto Jim Watson / AFP
In de Grand Prix van Azerbeidzjan crashte Max Verstappen met nog maar vijf ronden te gaan door een klapband. Sergio Pérez pakte uiteindelijk de zege. Vettel wordt tweede, Gasly derde en Leclerc vierde.
Foto Anton Vaganov / REUTERS
Een luchtfoto van de kust van Caddeboston in Turkije. Een boot vaart door slijmstof. De slijmerige substantie ontstaat door de buitensporige aanvoer van kunstmest en andere chemicaliën. Deskundigen waarschuwen dat slijmstof vaker zal voorkomen door de opwarming van de aarde.
Foto by Yasin Akgul / AFP
De Begijnhofkerk in de Belgische stad Brussel wordt al sinds februari bezet door migranten om aandacht te vragen voor immigranten zonder geldige papieren Sinds mei zijn de actievoerders ook een hongerstaking begonnen.
Foto Francisco Seco / AP
Brazilianen van verschillende inheemse volksstammen staan op het Nationaal Congresgebouw in Brasilia. Ze demonstreren tegen een wetsvoorstel dat mijnbouw op hun leefgebied zou toestaan.
Foto Evarista Sa / AFP
Een luchtfoto van nieuwe graven op de begraafplaats in Santiago. Chili is hard getroffen door het coronavirus. Het aantal doden ligt nu boven de 30.000. Het land zal in ieder geval tot eind juni de grenzen gesloten houden.
Foto Martin Bernetti / AFP
Al vijftien maanden geleden brak een kudde olifanten uit natuurreservaat Xishuangbanna in de Chinese provincie Yunan. Sindsdien maken ze een epische tocht, die hen inmiddels 500 kilometer van ‘huis’ heeft gebracht. Hier rusten ze uit vlak bij de stad Kunming.
Foto / CCTV / AFP
Een vrouw breit een deken terwijl ze tussen honderden andere dekens zit als onderdeel van het project ’67 Blankets for Nelson Mandela Day’ in Johannesburg, Zuid-Afrika. Voor het 17de jaar op rij worden er duizenden dekens gebreid om tijdens de winter uit te delen aan daklozen en mensen die erge koude lijden.
Foto Kim Ludbrook / EPA
Activisten van Ocean Rebellion demonstreren in Cornwall, waar de de G7-top van 11 tot 13 juni plaatsvindt. De activisten vragen aandacht voor de nadelige gevolgen van de fossiele industrie en willen dat het Verenigd Koninkrijk de oceaan een prioriteit maakt tijdens de top.
Foto Tom Nicholson / REUTERS
De Amerikaanse president Joe Biden spreekt militairen toe op de militaire basis in Suffolk in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens zijn eerste presidentiële buitenlandreis zal hij verschillende wereldleiders spreken en een coronavaccinatieplan voor de hele wereld aankondigen.
Foto Patrick Semansky / AP
De anti-regeringsprotesten in Colombia blijven aanhouden. De sinds 2018 regerende rechtse president Iván Duque slaagt er niet in de onvrede over de armoede, inkomensongelijkheid en werkloosheid te sussen.
Foto Joaqin Sarmiento / AFP
Een Roemeense soldaat houdt de wacht, terwijl drie militaire vliegtuigen over hem heen vliegen tijdens een ceremonie ter ere van de Nationale Heldendag in Boekarest.
Foto Robert Ghement / EPA
Een gedeeltelijke zonsverduistering boven de Belgische stad Brussel. Tijdens een gedeeltelijke zonsverduistering schuift de maan tussen de aarde en de zon, waardoor een deel van de zon verduisterd wordt.
Foto Olivier Hoslet / EPA