De Bruyne mist eerste wedstrijd van België

De Belgische nationale ploeg begint het EK zonder sterspeler Kevin De Bruyne. De middenvelder van Manchester City verklapte donderdag tijdens een bezoek van koning Filip aan het trainingskamp van de ‘Rode Duivels’ dat hij zaterdag de wedstrijd in Sint-Petersburg tegen Rusland moet overslaan. Hij hoopt er donderdag in het tweede groepsduel, met Denemarken in Kopenhagen, wel bij te zijn.

Tijdens de finale van de Champions League, twee weken geleden, liep De Bruyne een gebroken neus en oogkas op. Hij moest vorige week een kleine operatie ondergaan en sloot begin deze week aan bij de selectie van bondscoach Roberto Martinez. De Bruyne traint vooralsnog apart van de groep.

„Ik heb nog een beetje pijn, maar het gaat al veel beter”, zei hij tegen de koning, die door aanvoerder Eden Hazard langs alle spelers werd geleid voor een praatje. „Af en toe draag ik een bril vanwege de zon, maar dat gaat niet altijd.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Het Europees kampioenschap begint in Rome