729 coronapatiënten in ziekenhuis, 281 op intensive care

Er liggen vrijdag 729 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis, 54 minder dan een dag eerder. Van hen verblijven er 281 op een intensive care-afdeling. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Volgens prognoses van het LCPS daalt de bezetting van ziekenhuisbedden de komende tijd verder.

Bij het RIVM zijn tussen donderdagochtend en vrijdagochtend 1.417 meldingen van positieve coronatests binnengekomen. Ook zijn in de afgelopen 24 uur drie sterfgevallen gemeld als gevolg van Covid-19. Dat wil niet zeggen dat deze mensen allemaal in dat tijdsbestek zijn overleden. Meldingen komen vaak met enige vertraging binnen bij het RIVM.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Per 30 juni evenementen op maximale capaciteit, met toegangstest