Von der Leyen: Meer dan de helft van de volwassen Europeanen heeft eerste prik ontvangen

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen laat weten dat inmiddels meer dan de helft van alle volwassenen in de Europese Unie minstens één coronavaccinatie heeft ontvangen.
Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen laat weten dat inmiddels meer dan de helft van alle volwassenen in de Europese Unie minstens één coronavaccinatie heeft ontvangen. Foto Francisco Seco / Pool / Reuters

Meer dan de helft van de volwassen inwoners van de Europese Unie is inmiddels ten minste één keer gevaccineerd tegen corona. Dat laat de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen donderdag weten via Twitter. Ze noemt het een belangrijke mijlpaal. Verder zijn honderd miljoen inwoners al volledig ingeënt.

In Nederland zijn er inmiddels ruim 11,3 miljoen prikken gezet, blijkt uit cijfers op het coronadashboard van de Rijksoverheid. Daarvan zijn nu in elk geval ruim 3,8 miljoen mensen, oftewel 22,2 procent van de bevolking, volledig beschermd tegen het coronavirus.

De Europese Commissie wil dat er in juli voldoende doses zijn geleverd om 70 procent van alle volwassenen in de Europese Unie te kunnen vaccineren. Volgens Von der Leyen ligt dit doel momenteel binnen handbereik.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Europees Parlement wil tijdelijke opheffing van vaccinpatenten