Thuiskok

Groentepilav

Het boek bevat een mooi aantal geurige rijstrecepten, waaronder de bewerkelijke biryani. Deze pilav is een stuk makkelijker om te maken en bovendien geschikt voor vegetariërs. De pilav gaat goed samen met een yoghurtdip en verschillende curry’s. Veganisten kunnen de ghee vervangen door plantaardige boter.

Was de rijst onder koud stromend water tot het water helder is. Week de rijst 10 à 15 minuten. Giet af en laat uitlekken. Verhit de ghee en de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit het komijnzaad, de kaneel, steranijs, kruidnagels, kardemom en de laurierblaadjes 1 minuut. Voeg de ui, wortel, sperziebonen, paprika en de doperwten toe en bak 5 minuten. Voeg de rijst toe en schep enkele minuten goed om. Voeg het zout en 800 milliliter water toe en stoof de rijst en de groenten met het deksel op de pan in 20 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat met het deksel op de pan nog 10 minuten droogstomen. Schep de rijst om met een vork en garneer de pilav met de koriander en de munt.