Myanmar

Aung San Suu Kyi vervolgd wegens corruptie

In Myanmar wordt de afgezette regeringsleider Aung San Suu Kyi vervolgd na een aanklacht van de heersende militaire junta wegens corruptie. Dat melden internationale persbureaus donderdag. De beschuldigingen hebben betrekking op haar voorzitterschap van een liefdadigheidsinstelling. Daarvoor zou ze contant geld en goud als steekpenningen hebben aangenomen. Door de aanklacht hangt haar een celstraf van vijftien jaar boven het hoofd. De advocaat van Suu Kyi spreekt van een „absurde” beschuldiging. Het leger greep begin februari de macht in Myanmar. Suu Kyi werd opgepakt en is sindsdien niet meer in het openbaar verschenen. Volgende week maandag beginnen de rechtszaken tegen haar. Haar aanhangers stellen dat de rechtsgang politiek gemotiveerd is. (NRC)