Recensie

Recensie Muziek

Greentea Peng verandert onlust in loomheid

De 26-jarige Aria Wells, alias Greentea Peng, uit Zuid-Londen, wil haar publiek in de eerste plaats ontspanning bieden. Dat doet de zangeres niet alleen door haar vaak naar reggae zwemende liedjes. Ze gaat een stap verder: Wells liet debuutalbum Man Made opnemen op een frequentie van 432 herz, in plaats van de gebruikelijke 440. Deze frequentie noemt ze „geschikt om door te dringen tot het hart en het lichaam”. Dat haar bandleden voortdurend hun instrumenten moesten bijstemmen om hieraan te voldoen, nam ze op de koop toe.

Al ontstonden de liedjes op Man Made uit sociale onvrede, Wells verandert onlust in loomheid. De springerige basgitaar, de subtiele ‘dub’-effecten (vertragende echo), de koestering van Wells koerende zangpartijen doen vergeten dat de nummers eerder associatief uitwaaieren dan een duidelijke popstructuur bieden. De trage ontspanning in ‘Dingaling’ of ‘Make Noise’ is bedwelmend; een kreet als „We like to party hard” klinkt dan onverwacht.