Recensie

Recensie Muziek

Erika de Casier is intiem, kwetsbaar en supersexy

Het gitaarintro dat de opmaat is naar een verende two-stepbeat klinkt bekend. Op het moment dat Erika de Casier ‘Rewind’ zingt, weet je ook waarvan: ‘Drama’ doet onvermijdelijk denken aan Artful Dodgers grote hit met Craig David. Maar de Deens-Kaapverdiaanse zangeres is geen partystarter. Ze zingt zacht en ingetogen over een beat die eerder deint dan bubbelt. Haar blik op de albumcover is onderzoekend, afwachtend. Zelfs als ze ‘Drama’ bezingt of een vriend die haar beledigt (‘Insult Me’), klinkt ze berustend, kwetsbaar en intiem en daardoor supersexy. De gelikte productie op haar tweede album met steeldrums, trance-synthesizers, gitaargetokkel en tinkelende triangelaccenten brengt de slaapkamer-r&b terug uit de tijd van MTV’s The Lick. Zelfs het lettertype op voorganger Essentials knipoogt naar het font uit de videoclips van TLC. Sensational is heerlijk glad, subtiel en sexy, al hadden we De Casier ook graag anders horen zingen dan verleidelijk ingetogen croonen.