Corona

Journalisten en sporters op Spelen gevolgd met gps

Tijdens de Olympische Spelen in Tokio (23 juli t/m 8 augustus) zullen sporters ook met gps gevolgd worden, in het kader van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De maatregel geldt tevens voor journalisten die het evenement verslaan, zo liet directeur Toshiro Muto van het organisatiecomité woensdag weten. Er werd expliciet bij vermeld dat het niet de bedoeling is de betrokkenen bij elke beweging daadwerkelijk in de gaten te houden. Mocht een sporter onverhoopt echter besmet raken, dan kan via het systeem gemakkelijker worden getraceerd met wie deze in contact is geweest. In Japan zijn nog steeds grote zorgen dat de Olympische Spelen een toename van het aantal besmettingen zullen veroorzaken. Veel Japanners, inclusief medici, zien liever dat het evenement net als vorig jaar niet doorgaat. (ANP)