CO

2 -reductie Topman Shell belooft reductie te versnellen

Twee weken nadat de rechtbank in Den Haag Shell had opgedragen zijn broeikasgasuitstoot per direct verder terug te dringen, beziet topman Van Beurden dat besluit met „teleurstelling”. „Een rechtbank die een enkel energiebedrijf beveelt de eigen uitstoot – en die van de klanten – te beperken, is geen antwoord” op de klimaatcrisis, schrijft de hoogste baas van het gas-en oliebedrijf in een eerste uitgebreide reactie op LinkedIn. Hij belooft dat Shell eerder bedachte plannen voor reductie zal „versnellen”. De topman herhaalt bovendien dat zijn bedrijf waarschijnlijk in hoger beroep zal gaan. Het bedrijf mag van de rechter niet wachten tot de afronding van een eventueel hoger beroep en moet dus meteen aan de slag. De rechter bepaalde eind mei dat Shell zijn uitstoot in 2030 met netto 45 procent moet hebben teruggebracht ten opzichte van 2019. (NRC)