783 coronapatiënten in ziekenhuizen, opnieuw daling

Er liggen op donderdag 783 coronapatiënten in het ziekenhuis, dat zijn er 51 minder dan woensdag. Van hen liggen 297 personen op de intensive care. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen daalt sinds eind april gestaag.

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 1.607 nieuwe positieve coronatests gemeld. In de afgelopen 24 uur zijn vijf sterfgevallen gemeld als gevolg van Covid-19. Dat wil niet zeggen dat deze mensen allemaal in dat tijdsbestek zijn gestorven. Meldingen van sterfgevallen komen vaak met enige vertraging binnen bij het instituut.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: VS kopen 500 miljoen vaccins om te doneren aan arme landen