In beeld

Toerisme komt wereldwijd weer op gang

Het wereldwijde toerisme komt langzaamaan weer op gang nu in veel westerse landen het aantal coronabesmettingen afneemt en het aantal gevaccineerden stijgt. Langzaam maar zeker vullen de stranden, cruiseschepen en musea zich weer met buitenlandse bezoekers.
Bij het Lincolnmonument in de Amerikaanse stad Washington krijgt toerisme weer een opleving na een campagne die de stad 2,5 miljoen dollar kostte. Binnen de Verenigde Staten is het al langer mogelijk om te reizen. Wel vraagt de federale gezondheidsdienst CDC reizigers zich vooraf te vaccineren, of een test te doen en in quarantaine te gaan. In totaal is nu 42,6 procent van de Amerikaanse bevolking gevaccineerd.
Foto Drew Angerer/Getty Images/AFP
Op dit moment zijn de stranden van Bali nog erg leeg, maar het populaire Indonesische eiland opent waarschijnlijk eind juli weer voor buitenlandse toeristen. Ook de andere Indonesische eilanden zullen dan weer toeristen verwelkomen.
Fot Made Nagi/Epa
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft sommige Spaanse regio's als 'geel' aangemerkt, maar de meeste gebieden blijven voorlopig oranje. Zo ook Madrid, waar het nog rustig is in de toeristenwinkels.
Foto Susana Vera/Reuters
Ook in de Italiaanse trekpleister Venetië keren de toeristen terug. Afgelopen zaterdag protesteerden tientallen inwoners van de stad toen het eerste cruiseschip in anderhalf jaar tijd weer uitvoer. Zij willen dat er een aparte terminal komt voor enorme schepen, zodat het werelderfgoed van Venetië wordt gespaard.
Foto Andrea Pattaro/AFP
Griekenland is sinds 14 mei weer geopend voor buitenlandse toeristen. Wel moeten de reizigers bij aankomst een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Griekenland was een van de landen die vooropliep in het ontwerpen van het coronapaspoort. Met dit certificaat kunnen reizigers aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen Covid-19, recent met het coronavirus besmet zijn geweest, of een negatieve PCR-test hebben gedaan voor vertrek.
Foto Aris Messines/AFP
Steeds meer toeristen genieten van de zon, zoals op het strand van Benalmádena in het zuiden van Spanje.
Foto Jon Nazca/Reuters
Venetiaanse gezondheidsmedewerkers maken zich klaar om de opvarenden van een cruiseschip - het eerste in zeventien maanden tijd - te testen op het coronavirus.
Foto Marco Sabadin/AFP
De tochten van riviercruiseschepen op de Spree in Berlijn werden in mei weer hervat. Duitsland lijkt inmiddels het einde van de derde coronagolf in zicht te hebben.
Foto John Macdougall/AFP
Naast de terugkeer van de cruiseschepen is het ook weer mogelijk om met een gondola Venetië te doorkruisen.
Foto Miquel Medina/AFP
Toeristen arriveren op het vliegveld van het Spaanse eiland Mallorca. Sinds 7 juni zijn gevaccineerde reizigers weer welkom in Spanje. Daarnaast kunnen reizigers uit de EU een antigeentest doen, een test die sneller en goedkoper is dan de PCR-test.
Foto Cati Cladera/EPA
Op het strand van Tunesië staan de kamelen en dromedarissen klaar voor de toeristen. De economie van het Noord-Afrikaanse land is hard geraakt door de coronacrisis. Tunesië hoopt op een vlugge terugkeer van de toeristen.
Foto Fethi Belaid/AFP
Voorlopig zijn de bedden bij het zwembad van het Nissi Blue Hotel op Cyprus nog niet allemaal bezet. De toeristische sector van het eiland hoopt dat het makkelijker wordt voor buitenlandse reizigers om naar het eiland te reizen.
Foto Petros Karadjias/AP
De coronamaatregelen in Frankrijk zijn de afgelopen tijd flink versoepeld. Zo zijn musea inmiddels weer geopend. Op deze foto van eind mei is een lange rij te zien voor het Kasteel van Chambord.
Foto Guillaume Souvant/AFP
De Sagrada Familia in Barcelona opende eind mei voor publiek. Wel moeten bezoekers een mondmasker dragen en ruime afstand houden.
Foto Josep Lago/AFP
Inmiddels komen er ook weer scholieren naar Washington, zoals deze groep uit de staat Kansas. De scholieren poseren bij het Capitool in de hoofdstad van de Verenigde Staten.
Foto Drew Angerer/Getty Images/AFP