Thuiskok

Nadan mutta roast

Een paar van mijn vriendinnen zijn vegetariër én fervent liefhebber van de Indiase keuken. Met deze in curry gestoofde eieren zou ik hen heel blij maken. Het gerecht komt uit het zuidelijke Kerala en daar worden ze geserveerd met rijstcrêpes, schrijft Paulami Joshi. Ze adviseert de eieren dan ook met rijstcrêpes te eten of met rijst, kokosrijst en knapperig platbrood.

Breng ruim water met 1 theelepel zout aan de kook en kook de eieren in 10 à 12 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Zet opzij. Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de kerrieblaadjes en het venkelzaad 30 seconden. Voeg de ui toe en bak 5 minuten. Voeg dan het overige zout en de knoflook-gemberpasta toe en bak nog 5 minuten. Voeg de kurkumapoeder, chilipoeder, zwarte peper, korianderpoeder en de garam masala toe en bak de currypasta al omscheppend nog 3 à 4 minuten. Voeg de tomaat, 250 tot 300 milliliter water en de eieren toe en stoof de curry nog 10 minuten tot het meeste vocht verdampt is. Garneer met de koriander.