‘Nederlanders verheugen zich het meest op een dagelijks leven zonder mondkapje’

Twee derde van de Nederlanders verheugt zich wat betreft het leven na de coronapandemie het meest op het niet meer hoeven dragen van een mondkapje. Dat blijkt uit een peiling van I&O Research onder ruim tweeduizend volwassen Nederlanders. Ruim de helft van de ondervraagden kijkt uit naar het weer kunnen knuffelen met anderen en het „niet meer steeds bij alles na te moeten denken”.

Verder verheugen Nederlanders zich met name op het vervallen van de anderhalvemeterrregel (43 procent), op vakantie gaan naar het buitenland (59 procent), naar een restaurant (65 procent), het café (32 procent) en theater of concert (45 procent) gaan. Ook naar winkelen en het bezoeken van een museum of tentoonstelling wordt door veel ondervraagden uitgekeken. Het (verder) openen van de horeca en de culturele sector kan rekenen op de steun van driekwart van de Nederlanders.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ’4 op 10 ouders van 12 tot 15-jarigen willen kind (misschien) niet laten vaccineren’