Mensen geboren in 1988 kunnen afspraak maken voor vaccinatie

Nederlanders die geboren zijn in 1988 kunnen sinds woensdagochtend online een afspraak maken voor een vaccinatie tegen Covid-19. Zij krijgen het BioNTech/Pfizer-vaccin of het Moderna-vaccin toegediend, meldt het RIVM. Vanaf donderdag krijgt deze groep ook een uitnodigingsbrief voor een prikafspraak per post toegestuurd. In Nederland wonen zo’n 223.675 mensen die zijn geboren in 1988.

Sommige mensen die al gevaccineerd zijn, omdat ze bijvoorbeeld in een risicogroep vallen of in de zorg werken, kunnen desondanks een uitnodiging ontvangen. Dit komt doordat nog niet alle vaccinatiegegevens bij het RIVM binnen zijn.

Twitter avatar hugodejonge Hugo de Jonge 1988 🦁🏆⚽️ kan rond 11:30 uur een afspraak maken voor vaccinatie. Geen toeval natuurlijk in deze EK-week. 😉 Dus #PlanDePrik online en tip anderen uit dit historische geboortejaar! 👉 https://t.co/Gymdf4GlTA https://t.co/HowjeDLggj
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Gezondheidsraad: vaccineer kwetsbare kinderen ouder dan 12 jaar