‘De geuren zijn verrukkelijk’

Wat was-ie lekker Meekoken met Janneke: geurige, voorjaarsachtige viscurry

Het recept voor de groene curry was een mooie gelegenheid eindelijk iets te doen met de kardemompeulen. Ooit gekocht en amper gebruikt en stond er tussen de kruiden ook niet nog een potje met zelfgemaakte garam massala? Ik begin met het snijden van tomaten, komkommer, sjalotje en limoen voor de kachumber. De vis mag best wat langer in de marinade van limoen. Eindelijk kan het geurfeest beginnen, het hakken van de groene kruiden, gember, noten en pepers. De kleuren zijn fris en lonken naar de lente. Dan begint het bakken van de curry. De geuren die opstijgen zijn verrukkelijk. En, omdat het zo mooi bij het frisse groen paste en er best iets meer groente in mag, een toevoeging van een restje boontjes. Die boontjes deed ik net iets eerder in de curry dan de vis, zodat ze beide net aan genoeg gaar werden. De pittige groene curry, met de extra bite van de boontjes en de frisse kachumber van tomaten en komkommer, heerlijk! De laatste moest het doen zonder de verse kokos, maar een beetje gedroogde kokosrasp gaf net een zoete twist.

Lees ook het nagemaakte recept: Die geur van lente en kaneel.