Ziekenhuizen onderzoeken effect derde prik bij kwetsbare patiënten

Ziekenhuizen gaan onderzoeken of kwetsbare patiënten baat hebben bij een derde prik tegen het coronavirus. Dat schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag.

Meerdere ziekenhuizen zien patiënten met ernstige Covid-19-klachten binnenkomen, ondanks dat ze al twee keer tegen het coronavirus zijn ingeënt. Het gaat dan vooral om mensen met een afweersysteem dat door een ernstige ziekte of medicijngebruik verzwakt is. Deze patiënten lijken na twee prikken nog niet voldoende bescherming tegen het virus te hebben.

„Het liefst willen we ook die patiënten goed beschermen. Het kan werken als we meer prikken aanbieden”, zegt Bram Goorhuis, coördinator van de corona-afdelingen van Amsterdam UMC en internist, tegen de krant. In Frankrijk krijgen kwetsbaren met een slechte afweer vier weken na hun tweede inenting al een derde prik. In het onderzoek wordt bij ongeveer achthonderd mensen 28 dagen na de tweede vaccinatie de afweerreactie gemeten. In deze groep zitten meer dan vijfhonderd patiënten die chemo- of immuuntherapie krijgen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Giro 555: deel van opbrengst Covid-actie gaat naar Suriname