voetbal

Donny van de Beek mist EK als gevolg van blessure

Donny van de Beek zal niet meedoen aan het Europees kampioenschap voetbal vanwege een blessure. Bondscoach Frank de Boer roept geen vervanger op voor de 24-jarige middenvelder, meldt voetbalbond KNVB dinsdag. Het is niet bekend wat voor kwetsuur Van de Beek heeft opgelopen. Van de Beek speelde tot nu toe negentien interlands voor het Nederlands elftal. Hij kwam voor het laatst in actie namens Oranje tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar (7-0). In aanloop naar het EK zat de speler van Manchester United vorige week woensdag negentig minuten op de bank tijdens het oefenduel met Schotland, terwijl hij afgelopen zondag tegen Georgië buiten de wedstrijdselectie werd gelaten en toekeek vanaf de tribune. Onduidelijk is of dit verband hield met zijn blessure. (NRC)