Oud-werknemers van KLM krijgen vijf miljoen euro Europese steun

Het Europees Parlement is akkoord gegaan met 5 miljoen euro Europese steun voor KLM-personeel dat is ontslagen vanwege de coronacrisis. Het geld is bedoeld om ongeveer 1.200 ex-werknemers om te scholen of te helpen een bedrijf te beginnen. De subsidie is dinsdag door een overgrote meerderheid van het parlement in Straatsburg goedgekeurd.

KLM had in Brussel 8,4 miljoen euro steun aangevraagd uit het Europees Fonds voor aanpassing door globalisering (EFG). Werknemers kunnen daar een beroep op doen als ze op straat zijn gekomen doordat een bedrijf naar het buitenland verhuist bijvoorbeeld. Sinds de coronacrisis is het fonds ook opengesteld voor mensen die door herstructurering vanwege de pandemie zijn ontslagen.

De Europese Commissie stelde voor de steun tot 5 miljoen euro te beperken en het kabinet 3,4 miljoen euro te laten bijleggen. Dat laatste bedrag neemt KLM voor eigen rekening, meldt persbureau ANP. Het bedrijf heeft al veel steun van het Rijk gekregen om de coronacrisis door te komen.

Lees ook: KLM-topman ziet weer lichtpuntjes na megaverlies in het eerste kwartaal Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Giro 555: deel van opbrengst Covid-actie gaat naar Suriname