Meerdere websites internationale media en Britse overheid tijdelijk niet bereikbaar

Storing Onder de getroffen partijen waren Amazon.com, The Guardian, CNN, Bloomberg News en de homepage van de Britse overheid. Volgens cloudservicebedrijf Fastly is de storing inmiddels verholpen.
Wie de getroffen sites probeerde te bezoeken kreeg een foutmelding.
Wie de getroffen sites probeerde te bezoeken kreeg een foutmelding. Foto Roos Koole/ANP XTRA

Verschillende internationale websites waren dinsdag bijna een uur niet bereikbaar door een technische storing bij cloudservicebedrijf Fastly. Onder de getroffen partijen waren Amazon.com, The Guardian, CNN, Bloomberg News en de homepage van de Britse overheid. Sommige websites waren helemaal uit de lucht, andere laadden slechts gedeeltelijk. Bij NRC waren de podcasts tijdelijk niet beschikbaar.

Ook de sites van de BBC en The New York Times waren tijdelijk uit de lucht. Fastly laat weten dat het probleem inmiddels is opgelost, maar dat het laden van sommige websites nog geruime tijd wat trager dan normaal kan zijn. Fastly is een Amerikaanse aanbieder van cloud computing-diensten, die er voor zorgen dat software en gegevens op aanvraag beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld bij het opvragen van informatie die op een website staat.

Bezoekers die toegang tot de getroffen sites probeerden te krijgen zagen een bericht met de melding: „Fastly error: unknown domain: cnn.com.”.