Drugscriminaliteit

‘Honderden invallen na internationaal drugsonderzoek’

In vijftien landen in vooral Europa heeft de politie maandag invallen gedaan in woningen, kantoren en magazijnen. Alleen al in Duitsland zijn honderden invallen gedaan. Ook in Nederland, de VS en Zweden zijn invallen gedaan. Dat melden onder meer Duitse media. In Duitsland zouden geheime drugslaboratoria, drugs en illegale wapens zijn gevonden. Er zouden meerdere mensen zijn gearresteerd, onduidelijk is hoeveel. De Telegraaf meldt dat de actie het resultaat is van een maandenlange undercoveroperatie met cryptotelefoons. Volgens de krant Bild waren wereldwijd duizenden onderzoekers betrokken bij de actie. Veel details over het grootschalige onderzoek zijn nog onduidelijk. Dinsdagochtend houdt Europol een persconferentie over de operatie, die ANOM is genoemd. (NRC)