Spaanse voetballer Busquets positief getest, Thailand start massavaccinatie

Het is niet bekend of Sergio Busquets de eerste wedstrijd van het EK kan voetballen.
Het is niet bekend of Sergio Busquets de eerste wedstrijd van het EK kan voetballen. Foto Kiko Huesca/ EPA
  • De Spaanse voetballer Sergio Busquets is positief getest op het coronavirus, meldt de Spaanse voetbalbond RFEF op de website. De rest van de Spaanse EK-selectie is negatief getest. Busquets heeft het trainingskamp inmiddels verlaten en is in quarantaine, net als de mensen die met hem in contact zijn gekomen. Het is nog niet bekend of Busquets deel kan nemen aan de beginfase van het EK voetbal. Spanje speelt over een week de eerste wedstrijd tegen Zweden in Sevilla.
  • Thailand zet vanaf maandag vaart achter de vaccinatiecampagne. Na een langzame start wil de overheid deze maand 6 miljoen prikken zetten, meldt persbureau Reuters. Daarvoor zijn vaccins van AstraZeneca en Sinovac beschikbaar. Het land, dat meer dan 66 miljoen inwoners telt, verwacht deze week een contract met Pfizer/BioNTech te ondertekenen voor 20 miljoen vaccins. Het doel van de regering is om voor het eind van het jaar 70 procent van de bevolking volledig in te enten. Thailand kampt momenteel met een nieuwe opleving van het coronavirus. Deze derde golf is de heftigste tot nu toe: tachtig procent van de 179.688 geregistreerde besmettingen is afkomstig uit de afgelopen periode.
  • Duitsland en Polen starten maandag met het inenten van jongeren in de leeftijd vanaf twaalf jaar tegen het coronavirus met het vaccin van Pfizer/BioNTech. In Duitsland kunnen jongeren tussen de 12 en 16 jaar oud een prik krijgen, in Polen ligt de grens tussen 12 en 15 jaar. In Duitsland komt vanaf maandag daarnaast iedereen in aanmerking voor een vaccin. Het is niet meer nodig om kwetsbare groepen voorrang te geven, zei de minister van Volksgezondheid Jens Spahn vorige maand.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ministerie: 95 procent van de middelbare scholen weer volledig open