Landelijke storing zorgt voor rijen bij vaccinatielocaties

Een landelijke storing in het afsprakensysteem van de GGD zorgt maandagmiddag voor lange rijen bij meerdere vaccinatielocaties in het land. Een woordvoerder van de landelijke GGD kan niet precies zeggen wat het probleem is, maar meldt dat de storing vanmiddag nog wordt opgelost. Of bij vaccinatielocaties een rij ontstaat, is afhankelijk van de drukte. De GGD probeert iedereen die vandaag een vaccinatieafspraak heeft te prikken.

Het Dagblad van het Noorden meldt dat buiten evemenentencentrum Martiniplaza tientallen mensen wachten tot ze naar binnen mogen. De wachttijd zou opgelopen zijn tot meer dan een half uur.

Ook in Amsterdam staan mensen in de rij. Bij de vaccinatielocatie Afas Amsterdam staan volgens mensen op Twitter honderden mensen te wachten. Zij zouden te horen hebben gekregen dat iedereen vandaag nog geprikt kan worden en de locatie langer openblijft.

Twitter avatar EgbertBorn Egbert Born Storing alle 4 locaties #coronavaccinatie Amsterdam. Honderden in rij bij AFAS/Arena, wachttijd minimaal anderhalf uur.
@AT5 , #GGD #storing https://t.co/NVjQ3lUJbP
Twitter avatar BirgitWarnas Birgit Warnas @YorickB enorme rij bij priklocatie Afas Amsterdam. Werd net omgeroepen dat het komt door computerstoring GGD. Er wordt nog wel handmatig gewerkt maar gaat lang duren en ze blijven langer open. Ik wacht wel.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 21.000 mensen tussen 60 en 64 jaar maakten alsnog prikafspraak