EK hockey met publiek

Foto Willem Vernes/ANP

Het Wagenerstadion is net als in 2009 en 2017 het decor voor de Europese kampioenschappen hockey. Maar bij de vorige ‘dubbele’ EK’s zaten vrijwel elke dag zo’ n 10.000 toeschouwers op de tribunes. Nu zijn per speeldag in het stadion in het Amsterdamse Bos iets meer dan 3.000 mensen welkom. Die zagen dit weekend de Nederlandse teams in actie komen. De vrouwen wonnen zaterdag in hun eerste wedstrijd met 4-0 van Ierland, drie jaar geleden de tegenstander in de met 6-0 gewonnen WK-finale. Een van de doelpunten werd gemaakt door Caia van Maasakker, die in haar 200ste interland de aanvoerdersband mocht dragen. De mannen verspeelden zondag in hun tweede EK-duel – in de eerste wedstrijd werd vrijdag Frankrijk met 3-0 verslagen – in de laatste drie minuten een 2-0 voorsprong tegen Duitsland: 2-2.

Foto Willem Vernes/ANP
Foto Willem Vernes/ANP