GGD-storing die leidde tot wachtrijen na uren verholpen

Wachtrijen voor een vaccinatiecentrum in Amsterdam.
Wachtrijen voor een vaccinatiecentrum in Amsterdam. Foto Paulo Amorim/Sipa USA

De landelijke storing in een systeem van de GGD, die maandag op verschillende plekken in het land zorgde voor lange wachtrijen voor vaccinatielocaties, is iets voor 18.00 uur opgelost. Dat bevestigt een woordvoerder van koepelorganisatie GGD GHOR na berichtgeving van de NOS. In Groningen, Eindhoven en Amsterdam moesten mensen door de storing soms urenlang wachten voor ze gevaccineerd konden worden.

Of de storing ertoe heeft geleid dat mensen niet zijn gevaccineerd of niet zijn komen opdagen voor een afspraak, is volgens de woordvoerder nog niet duidelijk. Zij stelt dat het probleem wordt geëvalueerd en dat de verschillende GGD’s hun best doen iedereen die vandaag op de lijst stond „geprikt te krijgen”. De oorzaak van de storing is eveneens onbekend.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kabinet verlengt financiële steun aan culturele sector